KACANG KUDA
hi,
kacang kuda??? emm sedap jer tgk org jual kacang kuda kat pasar malam tuh.. mylaksa nak bli teringin tapi myb kata ala sikit ja tuh..so, masa g giant ari uh, kitaorg beli gak.. nak rebus.. huhu..
kacang kuda??? emm sedap jer tgk org jual kacang kuda kat pasar malam tuh.. mylaksa nak bli teringin tapi myb kata ala sikit ja tuh..so, masa g giant ari uh, kitaorg beli gak.. nak rebus.. huhu..
Bahan2
kacang kuda (rendam 2 hari)
garam 1 sudu
daun kari
air
cara merebusnya
1. Basuhkan kacang kuda yang telah direndam itu dan masukkan kedalam periuk
2. Masukkan air lebih sedikit dari kacang kuda itu dan letakkan garam
3. Apabila mendidih masukkan daun kari.
4. Apabila empuk, angkat dan toskan.
p/s:- daun kari tuh tujuan dia nak harumkan kacang kuda tuh. kalu x letak pun x pa..
cara nak makan pastikan dibuang kulit, takut batuk la kalu makan kulit sekali.. kalu malas bedal jer la ngan kulit2 sekali.. hhehe..
Comments