ROTI BALAK

mylaksa: ada roti, ada sardin.. emm nak masak per yerk makan ptg nih..
inheart: ala.. roti sardin la.. sandwich..
mylaksa: ok gak! tapi kita ubah sikit la resipi nih..


ROTI BALAK

Bahan2
roti gardenier/hi-5/apa2 la loaf bread( kuantiti berdasarkan berapa banyak nak masak)
1 tin kecil sardin
1 ulas bawang besar(potong dadu)
1/2 cili merah(potong dadu)
2 ulas bawang putih(ketuk2)
sedikit perahan limau
gula/garam secukup rasa

Cara Membuatnya

  1. tumis bawang putih.


  2. masukkan sardin yang telah dilecekkan


  3. masukkan bawang besar dan cili merah.


  4. apabila mendidih, perah limau, garam dan gula.


  5. masukkan sardin kedalam roti..


  6. gulung roti itu dan ikat dengan menggunakan benang.


  7. panaskan minyak, goreng roti tadi sehingga kekuning-kuningan..


  8. SIAPPP!

my b: wah!
mylaksa: nape my b?
my b: sedappppp! sardin masin sikit jer..
mylaksa: ohh! sorry..
my b: x per, still sedap

p/s: kurang kan garam dalam masakan yer...

Comments

Anonymous said…
camne nak makan ikat benang?

Popular posts from this blog

NASI PUTIH

APA Yg NAk dipelikkan..